اکبرالقرا

استاد مصطفی اسماعیل

اکبرالقرا

استاد مصطفی اسماعیل

اکبرالقرا
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت دوستداران تلاوت قرآن کریم
این وبلاگ جهت آشنایی بیشتر با نابغه تلاوت قرآن؛ اکبرالقرا استاد مصطفی اسماعیل طراحی شده است؛ و در کنار آن، سایر مطالب قرآنی هم در وبلاگ قرار خواهد گرفت. منتظر دریافت نظرات و پیشنهادات شما در این زمینه هستیم. همچنین اگر تلاوت خاصی از استاد مصطفی اسماعیل یا سایر قراء می خواهید، می توانید در قسمت نظرات یا از طریق ایمیل و یا تلگرام با ما در میان بگذارید که ان شاء الله در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد.
https://telegram.me/akbarolqurra
mustafaismaili118@yahoo.com
mustafa-ismail.blogfa.com
mustafa-ismail.blog.ir
آخرین نظرات
  • ۲۶ تیر ۰۰، ۱۶:۱۱ - آلپ صنعت
    عالی
پیوندها
بایگانی
طبقه بندی موضوعی
دوشنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۵، ۰۶:۵۴ ب.ظ

سفرهای استاد مصطفی اسماعیل به کشور عراق

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و عرض تبریک به مناسبت ولادت باسعادت امام جواد علیه السلام



قبلاً در مورد سفر استاد مصطفی اسماعیل به کشور عراق و تلاوتهایی که در حرم مطهر کاظمین انجام داده بودند، مطالبی در وبلاگ نوشته بودم؛ اما در این چند وقت اخیر اطلاعات جدیدی در این زمینه به دستم رسید که امروز فرصت مناسبی هست تا در موردش توضیح بدم و در واقع به تصحیح و تکمیل مطالب قبلی بپردازیم.


- مطلب اول در مورد تاریخ وتعداد سفرهای استاد به کشور عراق هست، قبلاً از چندین منبع نسبتاً موثق(!) شنیده بودم که استاد فقط یک بار در سال 1967 به عراق سفر کردن، اما جدیداً مصاحبه ای از جناب علاء الدین قیسی دیدم (از قراء قدیمی عراق که عکس اختصاصی و زیبای ایشون با شیخ مصطفی رو حتما مشاهده کردین) که درباره خاطراتشون با استاد مصطفی اسماعیل صحبت کرده و عنوان میکنن که استاد سفرهای متعددی به عراق داشته و از جمله سال های 1964 و 1965 و 1966 هم در ماه مبارک رمضان مهمان کشور عراق بودن.


مصاحبه علاءالدین قیسی با یکی از شبکه های تلویزیونی عراق

(قناة البغدادیة - ستودیو التاسعة بتاریخ 22-10-2015 - ضیف الحلقة: الشیخ علاء الدین القیسی)

http://s7.picofile.com/file/8247731826/Mustafa_AlaQeysi.mp4.html

www.youtube.com/watch?v=Ukl2hT43bQw


عکس زیبای دیگری از استاد مصطفی اسماعیل و علاء الدین قیسی

در منزل عبدالرحمن توفیق دیگر قاری معروف عراقی که همراه با فرزندانش (هاله و محمد وعماد) در تصویر دیده می شوند!


- نکته دوم این که در یکی از سفرهای استاد مصطفی اسماعیل به عراق، استاد حسین ابوزید همراه ایشون بوده (مؤذن معروف که در سالهای قبل از انقلاب همراه شیخ محمدطوخی به ایران اومده و به سبک شیعه اذان گفتن)؛ یکی از تلاوتهای زیبای شیخ ابوزید که در عراق و در حضور شیخ مصطفی قرائت کردن جدیداً برای اولین بار در اینترنت منتشر شد:

استاد حسین ابوزید / سوره مبارکه طه / عراق - دهه شصت میلادی / 14 دقیقه

http://s6.picofile.com/file/8247720968/Abuzeyd_Taha_Iraq.mp3.html


 استاد حسین ابوزید و شیخ محمدطوخی و حجة الاسلام جواد رفیعی - مسجد گوهرشاد 1353


- تا به حال سه تلاوت از استاد مصطفی اسماعیل که گفته میشه در کاظمین قرائت کردند رو در وبلاگ گذاشتم: قصص شمس / اسراء طارق / آل عمران تین علق.

اما اخیراً یکی از سمیعه های پیشکسوت عراقی عنوان کردن که تلاوت اسراء طارق در حرم کاظمین نبوده؛ بلکه مکان دقیق اجرای این تلاوت مسجد جامع شیخ الکیلانی بغداد هست (مقبره عبدالقادر گیلانی، از عرفای قرن پنجم و ششم قمری و مؤسس فرقه تصوف قادریه) ضمن این که نسخه جدیدی از این تلاوت رو از آرشیو شخصی خودشون منتشر کردن که همراه با صدای مجری مراسم هست:

http://s6.picofile.com/file/8247745034/mustafa_Isra_Iraq.mp4.html


- و اما مطلب آخر؛ چندسال قبل در پست مربوط به قدیمی ترین و جدیدترین تلاوت موجود از استاد مصطفی اسماعیل، نوشته بودم که آخرین تلاوت استاد از سوره های "کهف و علق" هست؛ تلاوتی که از قدیم با عنوان آخر تسجیل للشیخ مصطفی یا Last_Recitation در اکثر سایت ها و منتدیات قرآنی وجود داشت و من هم به این مطلب اعتماد کرده بودم! اما از کیفیت تلاوت و صدای استاد تاحدودی مشخص بود که نمیتونه مربوط به آخرین روزهای عمر ایشون باشه و حتی برخی از مخاطبان محترم وبلاگ هم به این مسئله تشکیک وارد کرده بودن!! علی أی حال، چندوقت قبل جهت اطمینان از بعضی منابع موثق و معتبر در این زمینه پرس و جو کردم که اشتباه بودن این مسئله مشخص و محرز شد!

در واقع آخرین تلاوت عمر استاد که چهار روز قبل از وفات در شهر دمیاط خوندن فقط از سوره مبارکه کهف بوده (دانلود تلاوت از این صفحه). اما نکته جالب این که تلاوت "کهف علق" فوق الذکر، در حقیقت یکی دیگر از تلاوتهای استاد در کشور عراق هست که باحتمال زیاد در مسجد اعظم بغداد (مقبره ابوحنیفه) قرائت شده. دو نسخه از این تلاوت رو قرار میدم که نسخه اول کیفیت ضبط بهتری داره، اما نسخه دوم کاملتر و همراه با اذان استاد در انتهای تلاوت هست:


مصطفی اسماعیل / کهف 35-13 و علق 5-1 / عراق - دهه شصت میلادی / 31 دقیقه

نسخه اول - به مدت 31 دقیقه:

http://s6.picofile.com/file/8247739300/MustafaIsmail_Kahf_Alaq_Iraq_1.wma.html

نسخه دوم - به مدت 35 دقیقه:

http://s6.picofile.com/file/8247739768/MustafaIsmail_Kahf_Alaq_Iraq_2.mp3.html




نظرات (۳)

با عرض سلام و تبریک ماه رجب به خدمت حضرتعالی 
همانگونه که میدانید قاریان بزرگی همچون اساتید خلیل الحصری محمد ابوزید و ججاج السویسی به ایران آمده اند
اما این سوال مطرح میشود که اولین قاری مصری که به ایران تشریف آوردند که بوده اند؟

پاسخ:
علیکم السلام و رحمة الله
خودم تابحال فکر می کردم اولین بار استادحصری به ایران اومده، که ظاهراً سال 1350 بود
اما چندشب قبل در برنامه بشری جناب استادرفیعی گفتن اولین قاری مصری که به ایران اومده استادحجاج السویسی بود، ونکته جالبتری که فرمودن این بود که تلاوتهای این اساتید مصری که در مشهد خوندن در آرشیو رادیوی مشهد موجود هست!
درود بر آقا مصطفی.

با چ عباراتی از شما بابت پیگیری مطالب مربوط ب اکبرالقرا تشکر نماییم؟؟؟؟؟

راستی،سمیعه بزرگواری ک فیلم فرستاده است،تلاوت را نصفه گذاشته است.نامشان چیست؟؟؟؟؟

آیا استاد را درک کرده اند؟؟؟؟
پاسخ:
آقای یحیی العزاوی، ایشون از اقوام نزدیک مرحوم عبدالرحمن توفیق(قاری معروف عراقی) هست و چندبار استاد رو در خونه جناب توفیق دیده، در محفل مسجدابوحنیفه هم حاضر بوده و تلاوت شیخ مصطفی رو از نزدیک شنیده. البته در اون سال ها 7-6 سال بیشتر نداشت و چیز زیادی یادش نمیاد!
تلاوت نادر استاد ابوزید رو هم ایشون برای اولین بار منتشر کرد. البته قبلاً بهم گفته بود ابتهال هایی  از سیدنقشبندی که در عراق خونده رو هم برامون میذاره، ولی هنوز خبری نشده!!
استاد رفیعی اشاره کردند که استاد خلیل الحصری در سال ۱۳۴۶ یا ۴۷ به ایران آمده اند. اما فکر میکنم به سال حضور استاد سویسی اشاره ای نکردند.
گرچه در بسیاری از سایت ها سال حضور استاد خلیل الحصری را ۱۳۵۰ ذکر کرده اند.
الله اعلم.

پاسخ:
بله، ولی احتمال داره اشتباه کرده باشن! چون همونطور که خودوتون هم فرمودین اکثراً سفر استادحصری رو سال 1971 نوشتن که میشه 1350 شمسی، مخصوصاً چون در این سفر علمای الازهر از جمله شیخ محمدالفحام(الإمام الاکبر و شیخ جامع الازهر) هم به ایران اومده بودن و سفر رسمی و مهمی بوده تاریخش بطور دقیق در منابع مختلفی ثبت شده. ضمناً خوبه بدونید بعد از ایران به کشورهای دیگه مثل قزاقستان و ازبکستان و روسیه هم رفتند و همین چند روز قبل عکس های جدید از این سفرها منتشر شد؛ مثلا:
http://s7.picofile.com/file/8248108868/husari_10.jpg

ضمنا یه سند جدید هم همین امروز کشف کردم! که نشون میده این سفر در تیرماه 1350 بوده:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Vaezzadeh_Shaykh_al-Faham_1971.jpg

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی