اکبرالقرا

استاد مصطفی اسماعیل

اکبرالقرا

استاد مصطفی اسماعیل

اکبرالقرا
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت دوستداران تلاوت قرآن کریم
این وبلاگ جهت آشنایی بیشتر با نابغه تلاوت قرآن؛ اکبرالقرا استاد مصطفی اسماعیل طراحی شده است؛ و در کنار آن، سایر مطالب قرآنی هم در وبلاگ قرار خواهد گرفت. منتظر دریافت نظرات و پیشنهادات شما در این زمینه هستیم. همچنین اگر تلاوت خاصی از استاد مصطفی اسماعیل یا سایر قراء می خواهید، می توانید در قسمت نظرات یا از طریق ایمیل و یا تلگرام با ما در میان بگذارید که ان شاء الله در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد.
https://telegram.me/akbarolqurra
mustafaismaili118@yahoo.com
mustafa-ismail.blogfa.com
mustafa-ismail.blog.ir
آخرین نظرات
  • ۲۶ تیر ۰۰، ۱۶:۱۱ - آلپ صنعت
    عالی
پیوندها
بایگانی
طبقه بندی موضوعی

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

تلاوت نادر و جدیدالانتشار از استاد عبدالباسط در کشور عراق، که روز گذشته و به مناسبت سالگرد درگذشت استاد (30 نوامبر 1988) برای اولین بار در فضای مجازی منتشر شد:

 

استاد عبدالباسط / سوره یوسف 6-1 / به مدت 13 دقیقه

بغداد، منزل الحاج عبدالهادی الجلبی / پنج شنبه 5 ژانویه 1956 میلادی

https://t.me/akbarolqurra/9673

 

این تلاوت زیبا در واقع یک محفل قرآنی مشترک با حضور شیخ عبدالباسط و استاد عبدالفتاح شعشاعی و ابوالعینین شعیشع بوده ؛ و مربوط میشه به سفر تاریخی اساتید مصری به کشور عراق، که در ابتدای سال 1956 میلادی و جهت تلاوت در مجلس ترحیم «الأمیرة جلیلة» خاله «ملک فیصل دوم» پادشاه عراق ، به این کشور دعوت شده بودند...

لازم به ذکر است که تلاوت استاد شعشاعی و شعیشع در جلسه خصوصی منزل جناب «عبدالهادی الجلبی» قبلا منتشر شده بود، و مدتها منتظر شنیدن تلاوت استاد عبدالباسط در این جلسه بودیم که خوشبختانه روز گذشته بالاخره از این تلاوت کوتاه رونمایی شد!

جناب «عبدالهادی الجلبی» نیز که تلاوت فوق در منزل این شخص اجرا شده، از رجال سیاسی و مسئولین دربار عراق بود که مسئولیت دعوت از اساتید مطرح مصری و تدارکات مربوط به برگزاری مجالس ترحیم امیره جلیله را بر عهده داشت، و به نوعی میزبان اصلی قراء مصری در این سفر محسوب میشد. (پسر این شخص، جناب احمد چلبی هم از سیاستمداران مطرح عراقی بوده که فکر کنم معرف حضور برخی دوستان باشه)

 

 

اما مناسب هست در این فرصت یادی هم کنیم از محفل افسانه ای قاریان مصری در حرم مطهر کاظمین که در همین سفر انجام شده، به همراه جزئیاتی که شاید کمتر شنیده شده باشه!

هیئت مصری که شامل پنج قاری (استاد عبدالباسط، استاد عبدالفتاح شعشاعی و فرزندش ابراهیم شعشاعی، استاد ابوالعینین شعیشع و برادرش احمد شعیشع) میشد، در طی مدت تقریبا یک هفته که در عراق اقامت داشتند، در مساجد و اماکن مختلفی به اجرای تلاوت پرداختند، و با استقبال گرم و پرشور ملت عراق مواجه شدند.
و در این میان مهمترین و مشهورترین محفل قراء مصری، مجلسی بود که در عتبه شریفه کاظمیه و در صحن غربی حرم به نام «صحن قریش»، در حضور جمع کثیری از مردم عراق برگزار شد. مجلسی که برای همیشه در تاریخ تلاوت قرآن ثبت شده، و هنوز هم یاد و خاطره آن برای مردم عراق زنده است، و هر یک از حاضرین در این مراسم، آن را افتخاری بی نظیر برای خود به شمار می آورد!!

در این مراسم که به نقلی در تاریخ 2 ژانویه 1956 میلادی (مصادف با روز دوشنبه 11 دی ماه 1334 شمسی) برگزار شده، هر یک از قاریان به مدت حدودا نیم ساعت به اجرای برنامه پرداختند؛ استاد شعیشع و ابراهیم شعشاعی پیش از ظهر، و عبدالباسط و عبدالفتاح شعشاعی نیز بعداز ظهر تلاوت کردند.
ابتدا استاد ابراهیم شعشاعی آیاتی از سوره مبارکه رعد، و در ادامه استاد شعیشع سوره مبارکه مریم رو به زیبایی قرائت کردند (در خلال تلاوت استاد شعیشع، صدای زنگ ساعتهای حرم کاظمین هم شنیده میشه که ساعت 12 ظهر رو اعلام میکنه!)
پس از اقامه نماز ، نوبت به استاد عبدالباسط میرسه که شاهکار اسطوره ای «حشر تکویر فجر» رو خلق می کنند. و ظاهرا در حین تلاوت استاد عبدالباسط و پس از فراز مشهور «لو أنزلنا...» هست که پادشاه عراق هم وارد مجلس میشه و به همین دلیل استاد لحظاتی سکوت میکنن و دقایقی صدای همهمه در فضا می پیچه که در نوار تلاوت هم مسموع هست! (البته قبلا عنوان میشد که این سروصدا به دلیل وفات یکی از حاضرین در محفل هست!!)
حسن ختام این محفل نورانی هم تلاوت جاودانه استاد عبدالفتاح شعشعاعی هست که سوره های حجرات ق قصار رو با شکوه و عظمت خاصی تلاوت می کنند، و اینطور که نقل شده اوج های شیخ عبدالفتاح در ابتدای سوره ق به گونه ای بود که تمام کبوتران نشسته بر گنبدهای حرم پرواز کردند!!!

قاریان مشهور مصری پس از چند روز اقامت در عراق، راهی دیار شام شدند، و در مسجد اموی دمشق حضور به هم رسانده و در آن مکان نیز محفل افسانه ای دیگری برپا کردند! این محفل در تاریخ 9 ژانویه 1956 میلادی برگزار شد، که شاهد آفرینش سه اثر ماندگار و استثنایی در جهان تلاوت بود!
استاد عبدالفتاح شعشاعی شاهکاری از فتح حجرات، مرحوم شعیشع تلاوت جاودانه مؤمنون قصارالسور، و استاد عبدالباسط نیز ابرشاهکار غنیاً عن التعریف «مریم تکویر» را در این محفل از خود به یادگار گذاشتند.

و سرانجام هیئت مصری در تاریخ 10 ژانویه 1956، با تودیع رسمی رئیس جمهور کشور سوریه (جناب شکری القوتلی) به مصر بازگشتند، که تصویری از این مراسم را در ادامه مشاهده می فرمایید.

 

این مسئله هم در نوع خود جالب توجه است که دو شاهکار ماندگار استاد عبدالباسط، یعنی تلاوت «حشر تکویر» و «مریم تکویر»، در فاصله زمانی تنها یک هفته اجرا شده؛ دو تلاوتی که نقش مهم و اساسی در شهرت و محبوبیت استاد عبدالباسط داشته، و در واقع می توان گفت جهانیان عبدالباسط را با این دو تلاوت شناختند! دو تلاوتی که تا ابدالدهر در آسمان تلاوت قرآن درخشنده و فروزان خواهند ماند!

 

 

محفل مشترک اساتید مشهور مصری در کشور عراق، حرم مطهر کاظمین، 2 ژانویه 1956 میلادی

استاد عبدالباسط / حشر تکویر فجر

استاد عبدالفتاح شعشاعی / حجرات ق بلد شمس قریش

استاد ابراهیم شعشاعی / سوره رعد

استاد ابوالعینین شعیشع / سوره مریم

 

محفل مشترک اساتید مشهور مصری در کشور سوریه، مسجد اموی دمشق، 9 ژانویه 1956 میلادی

استاد عبدالباسط / مریم تکویر

استاد عبدالفتاح شعشاعی / فتح حجرات بلد قریش

استاد ابوالعینین شعیشع / مؤمنون شمس تین علق

 

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی